Ingredienser

700-800 g breiflabbfilet
olivenolje til steking
salt
pepper

SAUS
I løk
2 røde paprikaer
1 sjalottløk
2 ss olivenolje
2 ss cognac
1 dl hvitvin
3 dl fiskekraft*
4 di fløte
2-4 ts
1blanding av svartpepper og, grønnpepper grovmalt
3 ss persille
salt, pepper

Tilberedning

Skjær fisken i passe porsjonsstykker. Vær nøye å ta vekk alle hinnene, bruk skarp kniv. Salt og kvern over svartpepper. La platen stå på i 5 min. før fisken legges på, stek i 30 sekunder på hver side og still ned til 9 og stek ca. 3 min på hver side. Pass på at den er gjennomstekt.

Til sausen kuttes løk og paprika i terninger, ca. 3 x 3 mm. Varm olivenolje i en kjele. Stek løk, paprika og grovmalt pepper gyllent Tilsett cognac og sett fyr på den. Hell på hvitvin når flammen fra, brennevinet har lagt seg., Kok inn til bare en fjerde part er igjen i kjelen. Tilsett fløte og fiskekraft og kok videre til sausen begynner å tykne. Den kan også jevnes med maisenna. Smak til med salt og pepper. Hakk persille og tilsett rett før servering.

Anrétt saus og fisk pent på porsionstallerkener.