Ingredienser
1 kg sukker 8 egg 1 kg sjokolade 500 g smør 500 g hvetemel
Tilberedning
Visp eggedosis av egg og sukker mens du smelter smør og sjokolade (dette kan gjerne gjøres i mikrobølgeovn, ingen fancy vannbad og passe på at sjokoladen ikke skiller seg nødvendig her. Bland mel og sjokolade/smør blanding i eggedosisen. (Pass på at smør/sjokoladen får kjøle seg litt ned så ikke eggene koker) Hell alt over i en langpanne og stek til den er stiv på toppen. Den skal fremdeles være myk inni hvis ikke blir den tørr. Steketiden er avhengig av hvor dyp langpannen/springformen din er. Hvis du beveger litt på formen så skal kaken være litt stivere enn gele men du skal fremdeles kunne se at den beveger seg. La kaken kjøle seg ned før du skjærer den i ruter. Kan godt serveres med melisdryss, krem og rørte bær. Varier kaken med lys eller mørk sjokolade eller sjokolade med smak. Du kan også ha i sjokoladebiter, nøtter, tørket frukt e.l. Dette er en ganske stor porsjon så om du vil ha mindre kan du halvere den. Den kan også lages i springform om du ønsker det.

Mer om Brownie

Tittel: «Brownie: Ikke bare en sjokoladekake»

Brownie, gjerne kjent som en himmelsk tykk, fudgy sjokoladekake, har en rik historie og et bredt spekter av variasjoner i oppskrift og presentasjon. Det vi kjenner som «brownie» i dag har røtter tilbake til slutten av 19. århundre i USA. Uansett dens opprinnelse, kan vi alle være enige om at denne dekadente godbiten har en helt spesiell plass i våre hjerter.

Oppskriften på klassiske brownies har gått gjennom mange endringer siden dens første offentlige utseende i en kokebok i 1899. Faktisk var den originalen mer som en flat, søt, sukkerkake enn den tykke, fuktige sjokoladedesserten vi tenker på i dag. Gjennom årene har kreative kokker begynt å legge til og endre ingredienser for å skape den ultimate kaken. Veganske, glutenfrie og sunne alternativer har også blitt populært som svar på kostholdsbehov og preferanser.

En av de mest fascinerende aspektene ved brownie er dens utrolige allsidighet. Fra den klassiske sjokoladeversjonen til varianter med nøtter, salt karamell, frukt, kaffe og til og med chili, kan fargene, teksturene og smakene på en brownie varieres i det uendelige. Brownie kan også tjene som base for ulike desserter, som brownie-sufflé, brownie-milkshake, brownie-isparfait og så videre.

Det er noen grunnleggende regler når du lager brownies. For det første, blanding av ingredienser bør gjøres forsiktig; overblanding kan føre til tørrere kaker. For det andre, justere steketiden kan bidra til å produsere ulike teksturer, fra fudgy til kake-lignende. En tannpirker-test kan benyttes for å vite når browniene er klare. En ren tannpirker indikerer en kakeaktig tekstur, mens en litt fuktig tannpirker antyder en fudgier finish.

Til tross for dens relativt enkle komponenter, kan det være lurt å følge noen tips for å lage den perfekte brownie. For eksempel anbefales det å bruke høykvalitets sjokolade, da dette kan påvirke kakens smak betraktelig. For best resultat, la brownien avkjøle helt før du begynner å kutte den. Dette bidrar til å sikre at kaken ikke går i stykker, og gir de fudgy, smeltende brownie-bitene vi alle elsker.

Brownies er en favoritt blant sjokoladeelskere over hele verden i sin mange variasjoner. Fra de tradisjonelle til de mer eksperimentelle versjonene, tilbyr denne fantastiske kaken uendelige muligheter for tilpasning. Utover alt dette er det aller viktigste at brownien lages med kjærlighet. For til slutt er det de små gledene i livet, som å nyte en deilig brownie, som virkelig teller.