Ingredienser
5 egg 600 (7dl) g sukker 250g (4dl) mel 8ss kakao 1/2 ts vanilje sukker 280 g margarin ca 4dl kokos
Tilberedning
steketid:ca 30 min på 170 grader stekes i stor lang panne

Mer om Brownies

**Den Uventede Historien bak Brownies**

Mange tror kanskje at brownies har sitt opphav fra USA, men røttene kan faktisk bli sporet helt tilbake til 1800-tallet i England. For det første, en av de tidligste oppskriftene på brownies dukket opp i kokeboken «The Boston Cooking-School Cook Book» av Fannie Merritt Farmer i 1896, men de ble beskrevet mer som en type småkake, uten noen sjokolade!

Utgangspunktet for den nåværende varianten av brownies kom i 1906, i en oppdatert versjon av samme kokebok. Den nye oppskriften inkluderte sjokolade, men hadde også en slående likhet med en engelsk oppskrift kalt «Bangor Brownie». Bangor Brownie, tilsynelatende oppkalt etter byen Bangor i Maine, kan være en av de første sjokoladevariantene av brownies, og mange mener at det er denne oppskriften som har gitt oss dagens populære dessert.

**Typer av Brownies og deres Karakteristikk**

Det er hovedsakelig to typer brownies; «Fudgey» og «Cakey». Fudgey brownies er mer som en sjokolade bar, mens Cakey brownies er mer som en tradisjonell kake med en tynn, sprø topp og en fløyelsmyk indre kjerne. Begge varianter er populære og individuelle smaker bestemmer hvilken type folk foretrekker.

Teksturen på brownies kan endres ved å justere mengden av visse ingredienser. For eksempel, mer smør og sjokolade vil gjøre brownies mer Fudgey, mens mer mel og egg vil gjøre brownies mer Cakey. Noen liker også å legge til valnøtter, peanøtter eller andre nøtter for å gi desserten litt ekstra crunch.

**Brownies rundt om i Verden**

Selv om brownies har sin opprinnelse fra England og USA, har denne desserten spredt seg til mange deler av verden. I Europa, er det vanlig å servere brownies med en kopp kaffe eller te. I Sør-Amerika, serveres brownies ofte med is eller piskefløte. I Asia, er det populært å inkludere unike ingredienser som matcha (grønn te pulver) eller røde bønner for å gi en interessant smaksprofil.

**Hemmeligheten bak Perfekte Brownies**

Perfekte brownies skal være rike på smak, fuktige, og ha en lett knase på toppen. Temperaturen og steketiden i ovnen er avgjørende faktorer for resultatet. Overstekt brownie blir tørr, mens for lite steketid vil gi en flytende kjerne.

I tillegg til å være en deilig dessert, er brownies også flotte for spesielle hendelser og gaver. Med sin rike sjokoladesmak og uimotståelig tekstur, er brownies et populært valg for bursdagsfeiringer, familiesammenkomster eller som en vertsgave.

Å lære mer om historien og variasjonen av brownies gir en dypere forståelse og høyere verdi av denne deilige desserten. Neste gang du nyter en brownie, husk dens rike historie og verdensomspennende popularitet som har gjort den til et elsket element på dessertbord over hele verden.