Ingredienser
200 gr TineSmør 200 gr sukker 1 stk. eggeplomme 1 ss sirup, lys 0,5 ts malt kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 300 gr hvetemel Pensling og dryss: 0 stk. sammenvispet egg 1 dl perlesukker 1 dl hakkede mandler
Tilberedning
I stekeovnen ved 175 grader i ca.10 minutter Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. Pensling og dryss: Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene. Skjær stengene på skrå i smale kaker mens de er varme.

Mer om Brune pinner

**Bakgrunnen til Brune Pinner**

Brune pinner er en tradisjonell norsk julekake som har vært en sentral del av feiringen i mange generasjoner. Opprinnelig stammer denne smakfulle godbiten fra tidlig 19. århundre, en tid da importerte varer som sukker og krydder begynte å bli tilgjengelig for den alminnelige befolkningen i Norge. De første oppskriftene var forenklede bakstmetoder som hovedsakelig inneholdt lokale råvarer, men med tiden inkluderte flere eksotiske ingredienser som sirup, nellik, kanel og kardemomme.

**Ingredienser og Tilberedning**

Brune pinner tilberedes vanligvis med en blanding av hvetemel, sukker, sirup, smør og krydret med smaker som kanel, ingefær og nellik. Noen oppskrifter inkluderer også andre ingredienser som hakkede mandler eller perlesukker som gir litt ekstra tekstur og smak. Når deigen er gjort klar, rulles den ut til en tynn plate og formes tradisjonelt med et bølget pepperkakejern i pinnestørrelse, derav navnet «brune pinner».

**Varierte oppskrifter**

Det er utallige varianter av oppskrifter på brune pinner. Noen foretrekker en tradisjonell versjon, mens andre legger til egne kreative vendinger eller justerer for å imøtekomme forskjellige kostholdsbegrensninger. Uansett kan brune pinner tilpasses etter egen smak og preferanse. Noen tilføyer en ekstra vri ved å dyppe ene enden av de avkjølte kakene i smeltet sjokolade for å gi en ekstra søt finish.

**Betydningen av Brune Pinner til Jul**

Brune pinner har en spesiell plass i mange norske hjem, spesielt i juletiden. De er ofte en hyggelig aktivitet for familier til å samles rundt, bake og glede seg over resultatet. Juleforberedelser inkluderer ofte en hel dag viet til baking av julekaker, med brune pinner som en av de populære favorittene. Det er spesielt barna i familien som viser stor begeistring for denne tradisjonelle juleaktiviteten.

**Konklusjon**

Å bake brune pinner er en hyggelig tradisjon som bringer sammen norske familier i juletiden. Uansett om du foretrekker den tradisjonelle oppskriften eller liker å eksperimentere med ulike smaker, er det alltid plass til brune pinner på julekakebordet. Mange nordmenn ser frem til disse søte, deilige kakene hvert år og det ville ikke være det samme uten dem. Brune pinner er mer enn bare en kake, de er en del av den norske juletradisjonen.