Ingredienser
4 epler 1 dl. havregryn 50g. smør 2ss sukker kanel etter behov (anbefalt 2ts) mandler Vaniljekesam Ildfast form
Tilberedning
sett ovnen på 225 grader. Skjær opp eplene i små skiver. legg alle ingrediensene oppi den ildfaste formen og bland godt. (mandler, og kanel tar du etter behov. mandlene kuttes også gjerne litt opp) ha den i ovnen i ca. 15min. ta vanilje kesam ilag som en slags «saus».

Mer om Eplesnack

Eplesnack er en sunn og deilig måte å tilfredsstille søtsuget på uten å ty til svært bearbeidede eller sukkerfylte alternativer. Men det er mer til eplesnack enn bare å bite i et ferskt eple. Variasjonen og innovasjonen som kan innarbeides i denne enkle, men næringsrike maten, kan overraske deg.

Når det gjelder ernæring, er eplesnack et strålende valg. Epler er en fremragende kilde til kostfiber og vitamin C. De er også lav på kalorier, noe som gjør dem til et ideelt mellommåltid for de som ser på vekten. I tillegg inneholder epler flavonoider og antioksidanter som har vist seg å være gunstige for hjertehelsen.

Eplesnack kan gøres innovativ og underholdende gjennom forskjellige oppskrifter og metoder. Et kjent eksempel er tørkede eplechips. Dette er en crunchy og smakfull snack som er lett å lage, og kan oppbevares i det lange løp. En annen snack som er verdt å nevne er eple og peanøttsmør. Det gir en kombinasjon av knasende fruktighet fra eplet og rikhet av peanøttsmør, noe som gir en tilfredsstillende smaksopplevelse.

Bortsett fra dette, kan epler også brukes i fruktige dips eller som en del av en fruktsalat. De kan kombineres med forskjellige urter, nøtter, krydder og til og med oster for å skape en unik smakskombinasjon. Epler kan også brukes til å lage fruktjuice, smoothies eller til og med te, avhengig av din preferanse.

Hvis du er på jakt etter en mer tilfredsstillende og mettende snackalternativ, er eplemuffins eller eplekaker en flott måte å nyte epler på. Disse har en fin balanse mellom søthet og syrlighet fra eplene, og er perfekte for en ettermiddagste eller som en dessert.

Til slutt, uansett hvordan du velger å forberede din eplesnack, er det viktig å kjøpe ferske og høykvalitets epler. Dette sikrer at du får mest mulig smak og ernæring ut av snacken din. Husk også på at det er best å spise epler med skallet på, da det er her mesteparten av fibrene og næringsstoffene befinner seg.