Ingredienser: 150 gr smør 50 gr firkløver,50 gr koke-sjokolade(eller 100gr av bare den ene,etter ønsket farge) 200gr sukker 2 egg 75 gr hvetemel 2 ss kakao 2 ts vaniljesukker evt-75 gr valnøtter Fremgangsmåte: Smelt sjokoladen og smøret i vannbad,men ikke la den bli for varm. Bland egg og sukker godt sammen og la den stå noen minutter(til den blir nesten hvit og litt «boblete»)Rør så inn sjokolade-smørblandingen. Sikt sammen kakao,mel,og vaniljesukker og bland det inn i resten av røren evt med valnøtter. Stek røren i en smurt liten langpanne(ca 20X30 CM)på rist i nest nederste rille i 165 grader ca 30 min. La den få avkjøle litt etter du har tatt den ut!!Da for den tid til å bli sånn ordentlig god og seig.

Mer om BROWNIES

Brownies er en essensiell del av dessertuniverset, og har en spesiell plass i mange menneskers hjerter. Dette deilige bakverket som har sin opprinnelse i Amerika på begynnelsen av 20. århundre, er kjent for sin rike sjokoladesmak og fuktige, nesten fudgelignende konsistens. Selv om de tradisjonelt er kvadratiske, kommer de i en rekke former og er vanligvis toppet med ting som nøtter, sjokoladekrem eller til og med en støvsky av melis.

Hva mange kanskje ikke vet om brownies, er at de kan tilberedes på flere forskjellige måter. Noen baker dem på tradisjonelt vis i ovnen, mens andre bruker alternative matlagingsteknikker, som for eksempel å dampe dem eller til og med steke dem på grillen. En annen favoritt blant brownie-elskere er skillet brownie, som er tilberedt i en jernstekepanne. Denne metoden gir en sprø skorpe på ytre lag, samtidig som innsiden forblir uimotståelig fuktig og gooey.

Selv om klassiske brownies er helt fantastiske, har det i løpet av årene blitt introdusert mange smaksvarianter for å møte alle smaksløker. Disse inkluderer brownies med peanøttsmør, mynte, karamell, kaffe, hvit sjokolade, og til og med gresskarvariant for høytidene. På et helseperspektiv har mange slått seg på trenden med sunnere brownies, som kan inneholde ingredienser som sort bønner, søtpoteter eller avokado istedenfor smør og sukker.

La oss heller ikke glemme den ekstravagante verdenen av brownie mix-ins og toppings. Det er tross alt ingen grenser for kreativiteten når det kommer til å lage den perfekte brownie. Du kan mikse og matche forskjellige typer nøtter, legge til et lag karamell eller smørkrem, eller kanskje til og med topp med litt sjokolade ganache.

For å ikke snakke om den kulturelle betydningen av brownies. Fra latinsk-amerikanske quinceañeras til australske bursdagsfeiringer, har brownies funnet et hjem i hjertene til folk over hele verden. De er enkle å lage, deilige å spise og kan tilpasses på så mange måter, noe som gjør dem til en favoritt blant både kokker og matelskere.

De kan være rike og dekadente, lette og luftige, eller til og med sunt alternativ for de som prøver å holde en sunn livsstil. Uansett hvor du er i verden, eller hva slags spisevaner du har, er det en brownie der ute som er perfekt for deg. Ja, brownies er mer enn bare et bakverk, de er en testament til den menneskelige evnen til å skape glede gjennom mat.