Ingredienser: 200 g mørk sjokolade 170 g smør 4 dl sukker 4 egg 2 ts vanilesukker 2,5 dl hvetemel
Fremgangsmåte: Smelt smør og sjokolade, ha i sukker,egg og vanilje. Bland godt. Rør inn melet.Helles i liten langpanne (ca.33*23cm). Stek kaken ved 175 grader i ca.45 minutter. Da blir den saftig inni. Avkjøl og del i små firkanter. Kan fryses.
Mer om Brownies
Brownies er en populær type dessert som nytes over hele verden. Opprinnelig fra USA, har dens intense sjokoladesmak og gjennomgående fuktige tekstur gjort den til en favoritt blant mange. Men, visste du at det finnes mange varianter av Brownies med forskjellige tillegg og tilberedningsmetoder?
Det finnes hovedsakelig to typer brownies – fudgey og cakey. Fudgey-brownies har en tettere, mer sjokoladetekstur, mens cakey-brownies er lettere og mer som kake i tekstur. Mens noen mennesker foretrekker det ene, elsker andre det motsatte. Det er også en kategori midt i mellom kjent som «chewy» brownies, som har en balanse mellom fuktighet og fluffiness.
Interessant nok, er det den spesifikke balansen av ingrediensene som bestemmer hvilken type brownie du ender opp med. En cakey brownie inneholder mer mel og vispede egg, som gjør den lettere og luftigere, mens en fudgey brownie fokuserer mer på sjokolade og mindre på ingredienser som ville lette blandingen, som gir en rikere tekstur. Chewy brownies derimot, har en blanding av både kake og fudge ingrediensbalanse, og ofte bruker de brunt sukker for å gi den mer fuktighet.
I tillegg til disse hovedkategoriene, kommer brownies med et mylder av forskjellige tillegg for å forbedre eller forandre smaken. Noen velger å tilsette nøtter for ekstra tekstur og smak, mens andre kanskje foretrekker å inkludere et lag karamell eller peanøttsmør. Det finnes også brownies med stykker av hvit sjokolade blandet i, eller de som blir laget med en mørk sjokolade for en mer intens og dyptgående smak.
Dessuten har brownies vokst utover å bare være et stykke bakverk. Browniepunkter brukes nå til å lage alt fra sundae-topping til biter tilsett i iskrem. Du kan også finne brownie trøfler, brownie kaker, og selv brownie-pizzaer!
I den siste tiden er det også kommet flere sunnere alternativer for brownies, der ingrediensene ofte byttes ut med sunnere alternativer. For eksempel, noen erstatter det raffinerte sukkeret med honning eller lønnesirup, og melet byttes ut med en blanding av havregryn og mandler. Avokado og bønner brukes også for å gi fuktighet uten å legge til unødvendige fett. Disse sunne alternativene har gjort det mulig for de helsebevisste å nyte denne deilige desserten uten skyldfølelse.
Å utforske verden av brownies er virkelig en deilig reise. Fra fudgey til cakey, med nøtter eller karamell, klassisk eller sunn alternativ – det er en brownie for enhver smak. Og uansett hvilken variant du velger, er det en ting som alltid vil være sikkert – brownies er en tidløs godbit som fortsetter å glede sjokoladeelskere over hele verden.
kan du bruke sjokoladepulver i stedenfor? 😀
mammaia
hei kamila digga deg 🙂
nawm eg huksa da eg a der
wow dette va god elsker dette
Den var god
Den var kjempe god