Tilberedning -Hakk smakstomater, fersk basilikum og hvitløk og tilsett en god olivenolje, salt og pepper. Bland, og la gjerne stå en stund (dette kan du lage tidlig på dagen og la stå tildekket i kjøleskapet til festen). Kjøp avlange baguetter eller annet godt brød, og legg en desj av tomatblandingen oppå. Pynt gjerne med et basilikumblad. Du kan også ha et salatblad under tomatsalsaen, jeg syns ruccula er godt.

Mer om emnet: Bruchetta

Bruschetta er en rett som har sin opprinnelse fra Italia. Kjernen i denne retten ligger i dens enkelhet: en skive grillet brød, gnidd med hvitløksfedd, dryppet med olivenolje og toppet med salt og pepper. Imidlertid er dette bare grunnlaget for retten. Du kan tilpasse dine bruschetta topping etter egen smak. Bruschetta er en uformell forrett som gjør underverk når den serveres som en del av et tapasbord, en forrett, eller bare som en liten snack.

En annen populær topping for bruschetta er tomater. Dette er kanskje den mest kjente versjonen av retten, og kalles ofte «bruschetta al pomodoro». Ferske cherrytomater, basilikum og knust hvitløk kombineres for å skape en virkelig smakfull topping. Det finnes også mange regionale varianter av bruschetta i Italia som bruker lokale ingredienser. For eksempel, i Toscana er det populært å legge til kyllingelever på bruschetta, mens noen områder i Sør-Italia liker å inkludere ansjos.

En av grunnene til at bruschetta er så allsidig, er dens evne til å utfylle mange forskjellige retter. Det kan serveres ved siden av pasta, salater, eller som en forrett før en hovedrett. En mer moderne trend innen bruschetta er å bruke den som en base for en rekke kreative pålegg. Tenk på kombinasjoner som mozzarella, pesto og soltørkede tomater, eller enda mer eventyrlige pålegg som fiken, prosciutto og gorgonzola.

Det er viktig å merke seg at kvaliteten på brødet og olivenoljen har en betydelig innvirkning på smaken av bruschetta. Et brød med en litt robust struktur som kan stå imot grilling er ideelt, og en god kvalitets extra virgin olivenolje kan virkelig heve retten til nye nivåer. Hvis du vil legge til litt ekstra smak, kan du også prøve å gni brødet med en halv tomat etter at du har gnidd det med hvitløk for et ekstra lag med smak.

På grunn av sin enkle tilberedning og tilpasningsevne, har bruschetta blitt populær i hele verden, og er nå en fast del av mange restaurantmenyer. Uavhengig av hvor du er, eller hva du liker, er det sannsynlig at det finnes en bruschetta der ute som passer perfekt til dine smaksløker. Og uansett om du foretrekker den klassiske italienske oppskriften eller en mer moderne variant, er det ingen tvil om at bruschetta er en rett som passer til enhver anledning.