Ingredienser

1 kg. bein, brusk, hinner o.l.
1 gulrot
1 løk
evt. 1 purreløk
evt. 1 laurbærblad, og litt persille

Tilberedning

Del bena grovt opp, fjern en del av margen, kast den, og brun bena i en gryte eller gi dem 30 min. i langpanna i stekovnen på 240 grader. (Snu dem etter et kvarter). Ha det over i en gryte. Hell over kaldt vann slik at bena er dekket. Del grønnsakene grovt opp og tilsett dem, du trenger ikke skrelle dem, bare vask gulrøttene godt, og ta av det ytterste laget av løken. Kok opp, skum av det skummet som danner seg. La det stå å syde i 5-6 timer. Sil av og reduser til det halve For kalvekraft, samme framgangsmåte, men 4-5 timers koketid.
Tilsetter du 1 ts. tomatpure til bena før du bruner dem, får du ekstra mye smak på kraften.

Lys oksekraft.

Samme framgangsmåte som over, men bena skal ikke brunes.