Får du tak i billig ferskt oksebryst er et glimrende utgangspunkt for god kraft, man kan også tilsette bryst til vanlige kraftben for å få litt «substans» iform av kjøtt, brusk og fett. Oksehaler kan ogå brukes. Salt oksebryst egner seg lite, kraften blir da veldig salt.
Vask det og ha det i en gryte, tilsett vann og la det koke opp, skum av, la det stå å syde i halvannen til to timer. Tilsett gulrot og evt. kålrot, la det koke en halvtime til. Ta opp kjøtt og grønnsaker, avkjøl det litt og rensk kjøttet. Ha fett, brusk og ben tilbake i gryta og tilsett løk (ca 100 g. pr. kg opprinnelig kjøttmengde er passe). Skru opp varmen igjen og la det stå i ca 2 timer til før du siler ifra bein og løk og koker inn kraften.
Til oksekjøttet kan du f.eks. lage en frikasesaus eller en løksaus og servere det med grønnsaker og poteter. Har du mye kjøtt kan du fryse det i sausen.