Ingredienser

2 dl grønne eller røde linser
2 løk
1 ss olje
1 liter vann + 1 buljongterning
1 ss paprikapulver
1 ts salt
1 laurbærblad
2 hvitløkfedd
1 boks tomater, 400 g
½ ts farin
½ ts vineddik
1 ts støtt timian

Tilberedning

Skyll linsene godt. Skrell og finhakk løken. Fres den myk i oljen i en gryte. Tilsett vann, buljongterning, linser, paprikapulver, salt, laurbærblad, presset hvitløk og tomater med laken.

Kok suppen under lokk på svak varme til linsene er møre, grønne linser i 30-40 minutter, røde linser i 8-10 minutter. De røde linsene blir gule etter koking.

Smak den ferdige suppen til med sukker og vineddik og eventuelt mer salt. Spe med litt vann dersom suppen virker tykk. Den kan også krydres litt ekstra med støtt timian.