Ingredienser
2 dl bulgur 2 dl eplejuice Salt/chili eller pepper Noen spisesje’er med oliven olje (helst jomfru)
Tilberedning
Ha burgur i en bakke/form eller noe. Kok opp eplejuice. Smak til med salt og chili. Hell over bulgur og bland litt. Ha over lokk eller plast film. Lå stå i noen minutter. Hell over olivenolje og rør/bland til bulgur deler seg til korn.

Mer om emnet: Bulgur – Vegan

Bulgur er en nøkkel ingrediens i mange veganske retter, og den har en solid plass i vegansk matlaging. Denne gamle kornsorten er laget ved å tørke og deretter male durumhvete, hvor kornene er delvis kokt. Det bærer ikke bare en rik, nøtteaktig smak, men er også fullpakket med næringsstoffer, noe som gjør det til et utmerket valg for veganske måltider.

En av de største fordelene med bulgur er dens ernæringsprofil. Denne kornsorten er en utmerket kilde til kostfiber og har et høyt innhold av protein, noe som er viktig for de som følger en vegansk diett. Man kan også finne viktige vitaminer og mineraler i bulgur, som jern, magnesium, kalium og vitamin B6, noe som kan bidra til å støtte sunne nåværende, nervefunksjon, immunforsvar og energiproduksjon.

Bulgur er særlig kjent for å være en ingrediens i det tradisjonelle Midtøstlige retten, tabbouleh. Men det er mange måter å inkorporere dette næringsrike kornet i en vegansk diett. Du kan bruke bulgur som et alternativ til ris i stuinger eller gryter, legge det til i salater for en ekstra fyllende ingrediens, eller til og med bruke det i veganske bakervarer. I tillegg lager det seg raskt og lett, noe som gjør det praktisk for de travle dagene.

Til tross for de mange helsefordelene, er det viktig å merke seg at bulgur er en form for hvete, og er derfor ikke egnet for de med glutenintoleranse eller cøliaki. For de som ønsker å inkludere bulgur i sin veganske diett, anbefales det å alltid sjekke pakken for å være sikker på at produktet du kjøper er sertifisert vegansk og fri for eventuelle skjulte dyreprodukter.

Hvis du er en ivrig veganer eller bare ønsker å inkludere mer plantebaserte matvarer i kostholdet ditt, er bulgur et produkt å prøve. Med sin imponerende ernæringsprofil, allsidighet i matlagingen og tilfredsstillende tekstur, kan det være akkurat det du trenger for å variere ditt veganske kosthold. Så, neste gang du står overfor spørsmålet om hva du skal ha til middag, hvorfor ikke prøve et måltid med bulgur?.