Ingredienser

mel – hvete og sammalt grovt/grovbakst i det forholdet du vil ha
olje
vann
salt
bakepulver

Tilberedning

lag deig ved å blande det tørre med det våte. bland vann og olje i et litermål og hell det i, så får du passe forhold. kna deigen til den er sammenhengende og trykk den ut i en paiform eller en annen flat form. legg et papir oppå deigen og ha tørre erter, bønner småstein e.l., så kan du forsteke deigen uten at den hever for mye. forseikes først 10 min med papir, og så 2-3 uten på 250 grader.

så lager du fyllet:
løk
hvitløk
tofu (krakket med en gaffel)
spinat
grovhakkede peanøtter, cashewnøtter eller noen skjeer peanøttsmør eller tahin (sesamsmør)
sesamfrø
tomat, gjerne cherrytomat
ost, av et eller annet slag (jeg bruker gjerne naturell snøfriskost eller kremost – helt uten løpe eller tofutti mozarella style Smilefjes, hvis du vil.

stek løk og hvitløk i olje. ha i most tofu og la det kokesteke en stund. ha i spinat og alt resten. la putre litt, til spinaten har falt ned i sausen.
ha fyllet i paiskallet. skjær tomater i tynne skiver (cherrytomater deler du bare i to) og ha dem oppå paien sammen med litt ost og et dryss av sesamfrø. så setter du hele greia i ovnen på 250 grader i ca 20 minutter. lag en salat.