Ingredienser
1 dl bulgur 1/2 stk hønsebuljonterning 2 dl vann 1 dl frosne erter 1 stk agurk 1 stk løk 2 dl grønn salat 2 stk nektariner 100 g parmaskinke i tynne skiver Yoghurtsaus med mynte: 1 dl matyoghurt 2 ts fersk mynte, finhakket 1 ts honning salt og pepper
Tilberedning
Kok bulgur i vannet sammen med buljong 1 minutt. Legg i ertene og rør om. Slå av platen og la det stå 10 minutter under lokk. Avkjøl. Skjær agurken i biter, skiv løken og del salaten i biter. Kjern ut og skjær nektarinen i båter. Rør sammen yoghurtsausen. Bland agurk, løk og salat med bulguren. Legg over på et fat og topp med nektariner og skinke. Server med sausen. Bulgur kan byttes med couscous eller ris.

Mer om Bulgursalat med skinke og nektarin

Bulgursalat med skinke og nektarin er en frisk, næringsrik og velsmakende kombinasjon som passer bra til både hverdags og fest. Denne retten er ideell for sommertid når nektarinene er på sitt beste og gir en søt og saftig smak til bulgursalaten. Tilberedningen er lett og resultater er helt verdt innsatsen.

Hva er så spesielt med denne bulgur-retten? Først og fremst er den sammensatt av et mangfold av smaker og teksturer. Bulgur gir en nøtteaktig smak og en fast tekstur, og fungerer som et sunt og mettende alternativ til ris eller pasta. Nektariner, på den annen side, tilfører en sødme og fruktighet som balanserer den salte smaken fra skinken. Og til slutt, den saltede skinken gir ikke bare proteiner, men forsterker også de andre smakene i retten.

Retten kan by på flere variasjoner. Du kan for eksempel tilsette andre grønnsaker eller urter for å endre smaken litt. Rødløk, paprika, agurk, basilikum eller mynte kan alle være gode tillegg. Du kan også bruke andre frukt i stedet for nektarin. Fersken, aprikos eller til og med eple kan virke fantastiske i denne retten. Hvis du ønsker en vegetarisk versjon, kan du enkelt erstatte skinke med kikkerter eller bønner for å få i deg proteiner.

Bulgursalat med skinke og nektarin er en sunn og næringsrik rett. Bulgur er rik på fiber og nektarin er full av vitaminer og mineraler. Og med tilsetningen av skinke, får du nok protein til å holde deg mett lenge. Å lage bulgursalat med skinke og nektarin kan variere, men generelt tar det rundt 30-40 minutter. Når bulguren har absorbert vann og blitt myk, er den klar til å blandes med de andre ingrediensene.

Selv om bulgursalat med skinke og nektarin er deilig alene, kan du også pares den med andre retter for en mer helhetlig måltid. Den passer perfekt med grillet kjøtt eller fisk, eller kan serveres som en lett lunsj sammen med et stykke brød. Noen liker å tosse opp en håndfull pinjekjerner eller mandler for en ekstra knasende tekstur.

Å inkludere bulgursalat med skinke og nektarin i kostholdet ditt er en fantastisk måte å nyte næringsrike ingredienser mens du tilfredsstiller smaksløkene dine. Denne retten er en flott kombinasjon av sunt og velsmakende, noe som gjør den til et utmerket valg for enhver anledning.