Ingredienser

500 g. hvalkjøtt
Olje eller margarin til steking.
1 løk skåret i ringer
evt. 5-6 sjalottløk
1 gulrot skåret i biter
2-4 dl. rødvin
2-4 dl. storfekraft/buljong
(6 dl. væske tilsammen)
1 ss. hvetemel
salt
pepper
1 purre skåret i ringer
1 fedd hvitløk

Tilberedning

Skjær romtemperert kjøtt i terninger 2 cm. og tørk godt av det. Ha litt olje/margarin i stekpannen, og stek kjøttet i 2 minutter. Tilsett løk og gulrot, og la det steke 2 minutt til. Dryss over melet, og rør det inn i kjøtt/grønnsakblandingen, la det få steke 20-30 sek, slik at melet får litt farge.
Tilsett rødvin og la den få koke opp, tilsett kraften og salt/pepper kok opp. Dersom det blir litt skum på overflaten, kan du fjerne det med en spiseskje nå.
Skru ned varmen la det trekke* i 15 minutter under lokk.
Tilsett purren skåret i skiver og knust/hakket hvitløk og la det hele stå å trekke i 20 min til. Sjekk tykkelsen på sausen når det er 10 minutter igjen, er den for tynn, lar du den stå de siste 10 minuttene uten lokk.
Serveres med kokte poteter eller ris, eller brød for den saks skyld.