Ingredienser

500 g. hvalkjøtt
olje eller margarin til steking
.1 løk skåret i ringer evt. 5-6 sjalottløk
1 gulrot skåret i biter
2-4 dl. rødvin
2-4 dl. storfekraft/buljong (6 dl. væske tilsammen)
1 ss. hvetemel
sal/tpepper
1 purre skåret i ringer
1 fedd hvitløk

Tilberedning

Skjær kjøttet i terninger 2 cm. og tørk godt av det. Ha litt olje/margarin i stekpannen, og stek kjøttet i 2 minutter. Tilsett løk og gulrot, og la det steke 2 minutt til. Dryss over melet og rør det inn i kjøtt/grønnsakblandingen. Tilsett kraft/rødvin og salt/pepper kok opp og la det trekke i 15 minutter under lokk. Tilsett purren skåret i skiver og knust/hakket hvitløk og la det hele stå å trekke i 20 min til.Serveres med kokte poteter.