Ingredienser:

En pakke tortillas 2 – 400 g Strimlet kylling, svinekjøtte, til nød kjøttdeig rødløk / løk en boks røde bønner en paprika litt salat og hva enn du har salsa / tacosaus rømme evt en avocado

Tilberedning:

Smell i gang en stekepanne med litt olje i, sleng oppi the meat of your choice, og mens det freses, chopper du løk og hiver oppi. Ikke stek det for mye, og sleng røde bønner og salsa. La det surre til det er varmet opp og hiv i paprikastrimler og evt andre ting du føler for. Nå setter vi stekepannen til sides, finner litt alufolie og varmer et par lefser om gangen rett på den varme stekeplaten som nå er skrudd ned på 1-2. Dette tar bare et par sekunder og gjøres hver gang man forsyner seg slik at man får lefser i prime condition. topp det hele med rømme og litt salat, rull sammen og si mmm. Hvis du føler for det er det digg med litt avocado-mos på også, finn en god og moden en i butikken og rull den hardt mot benken noen ganger før du deler den, og skraper ut godsakene med en skje.

Porsjoner:
Til 2 pers

Mer om Burrito

Burrito er en populær meksikansk rett som har tatt verden med storm på grunn av sin unike smak og praktiske form. Navnet «burrito» stammer fra det spanske ordet for «esel», og det antas at det refererer til hvordan mat blir pakket inn i eseler for å bli båret over lange avstander, på samme måte som ingrediensene i en burrito er pakket inn i en tortilla.

En tradisjonell burrito består vanligvis av en stor hvete-tortilla fylt med forskjellige ingredienser, som ris, bønner og kjøtt. I Nord-Mexico og USA er det også vanlig å tilsette andre komponenter som ost, salat, salsa, guacamole og rømme. Den innpakkede tortillaen gir et bærehåndtak for å spise retten med fingrene, noe som gjør burrito til et praktisk måltid for de på farten.

Men burrito har også flere regionale variasjoner. I mange deler av USA, spesielt i California, er «burrito bowl» blitt populært. Dette er en burrito som serveres uten tortilla, i stedet serveres alle fyllingene i en bolle. Dette er et flott alternativ for de som ønsker å nyte smakene av en burrito uten ekstra karbohydrater fra tortillaen, eller for de som følger en diett som glutenfri.

En annen populær variant er «wet burrito», også kjent som «smothered burrito». I denne versjonen er burrito dekket med en rød eller grønn chilisaus og smeltet ost, og deretter gratinert i ovnen. Denne dekadente versjonen er uimotståelig deilig, men definitivt ikke ment for å spises med hendene!

I Asia har burrito også blitt adoptert og tilpasset lokale smaker, noe som har resultert i oppfinnelsen av «koreansk burrito». Denne versjonen erstatter ris med kimchi-fried rice, og biff med koreansk BBQ-kjøtt, og tilsetter også andre koreanske ingredienser som fermentert chili-paste og sesamblader for å gi en unik smak.

Burrito har klart å forbløffe matelskere over hele verden med sin enkle, men allsidige sammensetning. Mens noen liker det enkelt med bare noen få ingredienser, har andre eksperimentert med forskjellige smaker og teksturer og tilpasset det etter deres egen smak. På tross av de forskjellige variasjonene, er essensen i en burrito fortsatt den samme: en deilig fylt tortilla som kan tilfredsstille sulten til enhver tid på dagen.