Ingredienser:

1 Boks hakkede hermetiske tomater ½ Løk (middels stor) 1 eller ½ kinesisk hvitløk (hvor tøff er du?) 1 Stilk stangselleri 1 Rød paprika (middels stor) Eventuelle tomatrester (man har vel som regel noen skalker tomater i kjøleskapet) 1 ss Tomatpuré En dæsj ketchup En dæsj Heinz Chili Saus ½ ss Oregano eller pizzakrydder ½ ss Basilikum 1 ts salt

Tilberedning:

Det hele blandes sammen med hurtigmikser. Extra, ekxtra: Tilsett en liten dæsj rødvin 🙂 Til pizza så koker man sausen i 10 min, og avkjøler den før man har den på pizzaen.

Porsjoner:
Til 2 stk Pizza, eller til 2 porsjoner pastasaus.

Mer om TOMATSAUS TIL PIZZA OG PASTA

Tomatsaus er utvilsomt hjertet av enhver deilig pizza eller pasta. Mens mange bare bruker butikk-kjøpte sauser, er det absolutt verdt å lage din egen hjemmelagde tomatsaus. Hjemmelaget tomatsaus for pizza og pasta kan tilby en mye dypere og rikere smak, og du har full kontroll over ingrediensene og kan dermed tilpasse smaken etter dine egne preferanser.

Det er mange forskjellige måter å lage tomatsaus på, men de fleste oppskrifter inneholder en base av tomater, hvitløk og løk. Styrken og dybden i sausen kommer fra langsom steking av disse ingrediensene, som lar smakene utvikle seg og smelte sammen. Hvis du liker sausen litt spicy, kan du tilsette litt chili. Du kan også eksperimentere med forskjellige urter, som basilikum, oregano eller timian, for å gi et ekstra lag med smak.

Hemiuje, kvaliteten på tomatene du bruker spiller en stor rolle i smaken av sausen. Det er anbefalt å bruke modne og ferske tomater for en rik og fersk smak. Men hvis ferske tomater ikke er tilgjengelige, kan du gjerne bruke hermetiske tomater. Pass bare på å velge en variant uten tilsatt sukker eller konserveringsmidler for å unngå unødvendige tilsetningsstoffer i sausen din.

Når det gjelder pizza, bør tomatsausen være tykk nok til å spre seg jevnt over pizzabunnen uten å suge gjennom deigen. Du kan oppnå dette ved å koke sausen lenge nok til at det meste av væsken har fordampet. Før du bruker sausen, må den avkjøles helt for å hindre at varmen fra sausen begynner å fordele deigen.

For pasta, derimot, er det ofte bra å ha en litt tynnere saus. Pastaen absorberer litt av sausen, noe som resulterer i en deilig, velintegrert smaksopplevelse. Du kan også lage en saus som er litt mer væske, golf av pastaen vil suge opp den ekstra væsken og bli enda mer smakfull.

Å lage din egen tomatsaus til pizza og pasta kan virke som en stor oppgave, men når du først har mestret grunnleggende teknikker, vil du oppdage at hjemmelaget saus er en verdifull tilleggsdel til måltidene dine. Så, hvorfor ikke prøve det neste gang du har lyst på pizza eller pasta?.