Butterdeigspakke med spinat

Ingredienser: 1 pk butterdeig (5 plater) Fyll 1 pose frossen spinat 1 løk, hakket (1-2 fedd hvitløk) 1 eske smårettskinke eller 100-150 g kokt skinke i terninger Ca 100-150 g Jarlsberg eller Norvegia i terninger (eller annen gul ost) Litt salt og pepper Tilberedning: Surr løken blank, has over i en kjele. Ha i spinaten og tin den i løken. Bland i skinken. Avkjøl blandingen. Osten skjæres i terninger og has i blandingen. Smak til med pepper og salt og evt. hvitløk. Legg butterdeigsplatene oppå hverandre og kjevle alle sammen på en gang. Legg bakepapir på bakeplaten. Deigen kjevles så stor som bakeplaten. Legg fyllet på den ene halvparten av deigen (la det være ca 2 cm kant rundt uten fyll) og brett den andre siden over så det blir en stor ”pute”. Klem godt rundt alle kantene, trykk gjerne ned med en gaffel. Pensle med sammenvispet egg og skjær noen hull her og der så lokket ikke sprekker. (Her har jeg brukt en spesiell gitterkjevle som lager dette fine mønsteret) Stekes i ca. 30 min. ved 200°. Serveres som selvstendig rett med salat og evt. litt loff, brød eller hvitløksbaguett Denne retten er også god med for eksempel kokt laks istedenfor skinke. Tips Butterdeigen kan også brukes på samme måte til dessert f.eks. med vaniljekrem med rørte blåbær eller epler med a prikossyltetøy. Nydelig med is til.

Mer om Butterdeigspakke med spinat

Butterdeigspakke med spinat er en deilig vegetarrett, som både er ernæringsrik og tilfredsstillende. Dens unike kombinasjon av smaker og teksturer gjør den til en favoritt blant mange, og den enkle forberedelsen gjør den til et ideelt valg for travle husholdninger.

Opprinnelig stammer denne retten fra fransk matlaging der butterdeig med spinat og ost er en klassiker. Men konseptet har blitt spredt over hele verden, med forskjellige versjoner av retten tilgjengelig i forskjellige land. Nøkkelen til en god butterdeigspakke med spinat er kvaliteten på ingrediensene. Butterdeigsplater av høy kvalitet gir retten en fin og sprø tekstur, mens frisk spinat gir en rik, jordnær smak.

Tilberedning av denne retten krever noen få, enkle trinn. Begynn med å forvarme ovnen til 200 grader. Mens ovnen varmes opp, vaskes spinatbladene og dampes lett før blanding med valgfri ost. Vanligvis er fetaost, mozzarella, eller chevre gode alternativer. Butterdeigsplaten rulles deretter ut, og spinat- og ostmassen fordeles jevnt over den. Deigen brettes over fyllet, som en pakke, før pakken stekes gylden i ovnen.

En stor fordel med denne retten er dens fleksibilitet. Du kan enkelt tilpasse den til dine egne smakspreferanser eller ernæringsbehov. For eksempel, hvis du ønsker mer protein kan du tilsette terninger av tofu eller kylling. For de som foretrekker en mer fyldig rett, kan stekte sopp eller soltørkede tomater være et flott tillegg. Holder du en lav-karb diett? Vurder å erstatte butterdeigen med et lavkarboalternativ.

Butterdeigspakke med spinat er et utmerket valg til både lunsj og middag. Den kan serveres alene, eller også som en del av et større måltid. Den er også ideell for vegetarer og veganere, og inngår ofte i festmenyer for å tilby noe til alle. Denne retten kan forberedes på forhånd og til og med fryses, noe som gjør den til et godt alternativ for måltidsplanlegging for travle uker.

Med en fristende kombinasjon av sprø butterdeig, myk spinat og smeltet ost, er butterdeigspakke med spinat en deilig matopplevelse. Dens enkelhet og fleksibilitet gjør den til en velsmakende og allsidig rett som passer til nesten enhver anledning.

Legg igjen en kommentar