Ingredienser:
1 pk butterdeig (5 plater)
Fyll
1 pose frossen spinat
1 løk, hakket
(1-2 fedd hvitløk)
1 eske smårettskinke eller 100-150 g kokt skinke i terninger
Ca 100-150 g Jarlsberg eller Norvegia i terninger (eller annen gul ost)
Litt salt og pepper
Tilberedning:
Surr løken blank, has over i en kjele. Ha i spinaten og tin den i løken.
Bland i skinken. Avkjøl blandingen.
Osten skjæres i terninger og has i blandingen.
Smak til med pepper og salt og evt. hvitløk.
Legg butterdeigsplatene oppå hverandre og kjevle alle sammen på en gang.
Legg bakepapir på bakeplaten.
Deigen kjevles så stor som bakeplaten.
Legg fyllet på den ene halvparten av deigen (la det være ca 2 cm kant rundt uten fyll) og brett den andre siden over så det blir en stor ”pute”. Klem godt rundt alle kantene, trykk gjerne ned med en gaffel. Pensle med sammenvispet egg og skjær noen hull her og der så lokket ikke sprekker. (Her har jeg brukt en spesiell gitterkjevle som lager dette fine mønsteret)
Stekes i ca. 30 min. ved 200°.
Serveres som selvstendig rett med salat og evt. litt loff, brød eller hvitløksbaguett
Denne retten er også god med for eksempel kokt laks istedenfor skinke.
Tips
Butterdeigen kan også brukes på samme måte til dessert f.eks. med vaniljekrem med rørte blåbær eller epler med a prikossyltetøy. Nydelig med is til.