Cannelloni

Ingredienser
12 cannellonirør FYLL 1 løk 250 gr sjampinjong 2 ss TineSmør 100 gr bacon 200 gr kjøttdeig 2 ss tomatpuré 1/2 ts salt 1/4 ts pepper 2 ss kruspersille, hakket 2 dl kjøttbuljong 1 egg 1 dl TINE Lettrømme 100 gr Jarlsberg, revet eller Norvegia, revet
Tilberedning
Ildfast from. I stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Kok pastaen i lettsaltet vann. Skrell og finhakk løken. Skjær soppen i skiver. Fres løk og sopp i lettbrunet smør. Sprøatek baconbiter og smuldre kjøttdeigen i baconfettet. Bland inn løkblandingen. Tilsett tomatpuré og krydder Spe med buljong og la blandingen småkoke ca. 15 minutter. Tilsett sammenvispet egg og rømme. Fyll kjøttsausen i pastarørene og legg dem i en smurt form. Dryss osten over og gratiner cannelloniene til osten er smeltet og gyllen. Server en frisk salat til.

Mer om Cannelloni

Cannelloni er en flott italiensk rett som både er deilig og allsidig. Opprinnelig er det en form for pasta i form av rør, som vanligvis er fylt med forskjellige ingredienser. Nylig har denne retten blitt stadig mer populær rundt om i verden, ikke bare i sitt hjemland Italia.

Faktisk er opprinnelsen til cannelloni litt omstridt. Noen kilder hevder at retten stammer fra Emilia-Romagna-regionen i Nord-Italia, mens andre tilsynelatende sier at den opprinnelig kom fra Sicilia i Sør. Uansett opprinnelse, er cannelloni utvilsomt en kjær del av italiensk matkultur. Rørene er vanligvis omtrent 10 cm lange med en diameter på omtrent 2-3 cm. De er laget av egg-based pasta deig, som er rullet ut til veldig tynne ark for deretter å bli kuttet til passende størrelse.

Fyllingen er noe av det som gjør cannelloni så spesiell. Mens tradisjonelle fyllinger ofte inkluderer kjøttdeig, ricotta ost eller spinat, er det ingen faste regler. Faktisk er det opp til kokkenes fantasi å avgjøre hva de vil inkludere. Cannelloni kan fylles med alt fra grønnsaker, urter, skalldyr og fisk, til forskjellige typer kjøtt og ost. Eksperimentere med forskjellige fyllinger er en gøy måte å endre og tilpasse retten basert på dine egne smakpreferanser.

En typisk kannekjøttrett er vanligvis dekket med en type saus. Tomatsaus er uten tvil den mest populære, men det finnes andre alternativer. Noen foretrekker å bruke en ostesaus, eller kanskje til og med en blanding av forskjellige sauser. En annen tradisjonell tillegging er ost på toppen av rørene før de settes i ovnen. Parmesan er ofte det foretrukne valget, men andre varianter av ost kan også brukes.

En av de store fordelene med cannelloni, er det faktum at de kan forberedes i forveien. Rørene kan fylles og satt i en baketallerken, deretter dekket med saus og ost, og til slutt plassert i kjøleskapet før de skal inn i ovnen. Dette gjør cannelloni til et utmerket valg for middager, festmåltider eller andre hendelser der du kanskje ikke har tid til å lage mat umiddelbart.

Som konklusjon, er det ingen tvil om at cannelloni er en smakfull og allsidig rett som fortjener sin plass i det globale kulinariske landskapet. Med uendelige muligheter for tilpasning og muligheten til å forberede i forveien, er det et ypperlig valg for enhver anledning. Neste gang du føler deg eventyrlysten på kjøkkenet, hvorfor ikke prøve å lage din egen versjon av cannelloni? Du kan bli overrasket over hvor deilig og tilfredsstillende det kan være.

Legg igjen en kommentar