# 1 pk fersk pasta
# 1 pk chorizopølse eller annen spekepølse
# 2 båt hvitløk
# 2 dl kremfløte
# 2 dl revet eller høvlet parmesan
# 2 eggeplommer
# ½ ts nykvernet pepper
# 2 ss hakket frisk basilikum
# 2 ss sitronsaft
1. Kapp chorizopølsen tynne skiver. Freses sammen med hakket hvitløk i stekepannen et par minutter.
2. Hell i fløte og revet parmesan, og la det koke et par minutter.
3. Skill eggene, og rør inn plommene sammen med hakket basilikum. Fra nå må sausen ikke koke.
4. Smak til med sitronsaft og pepper
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Tips: Parmesan kan rives på et rivjern, høvles i litt store flak med en ostehøvel eller potetskreller eller kjøres i foodprosessor. Mengden parmasan og hvitløk tilpasses etter smak. Jeg bruker mye av begge deler til denne retten som er såpass smakfull.
Anrettes på varme talerkner og toppes med noen blader basillikum og tynne skiver parmasan. Server med ferskt brød og gjerne en grønn salat. En skål med oliven gjør også susen.