* Kamskjellmuskel, 400 g
* 2,5 kg blåskjell
* 1 kg assorert fisk (steinbit, laks, breiflab eller lignende)
* 1/2 kg reker
* 1/2 l redusert fiskekraft
* 3 dl fløte
* 1 bokser creme fraich
* fersk asparges, forvelles i lett saltet vann
* Dill Parmesanost
Pasta
* 10 dl hvetemel
* 6 egg, evt 5 egg + 2-3 finhakke spinat (forvellet)
* 5 ss olivenolje
* 2 ts salta
1. Pastaen tilberedes ved å blande alle ingrediensene godt og kna disse ut (det sies at det skal gjøres på et bord, men en stor vid bolle blir mer renslig). Legg det hele i en plastpose kaldt minst 1 time.
2. Pastaen kjevles ut og strimles.
3. Forvell aspargesen
4. Paramsan kuttes i tynne skiver
5. Lag sausen ved å tilsette fløte og creme fresh. Gjevn evt til med maisenna. Smak til med salt, pepper, litt hvitvin og persille.
6. Blåskjellene dampes med litt hvitvin
7. Reker, kamskjell og fisk svisjes raskt i olivenolje i pannen. Dette må gjøres umiddelbart før servering
8. Pastaen has opp i kokende vann som er godt saltet og med 2-3 ss olivenolje i og kokes «al dente», dvs til den er fast.
1. Pasta legges opp på tallerken med noe asparges inni.
2. Hel over litt saus.
3. Legg blåskjell rundt pastaen
4. Legg fisk, kamskjell og reker oppå pastaen
5. Til slutt legges noen strimler med parmasan på toppen av det hele