Ingredienser:

· kyllingfileter, 2-3 stk
· en potte basilikum
· 2 fedd hvitløk
· litt olivenolje
· 2-3 strimler bacon (uten svor) per kyllingfilet

Tilberedning:

Lag grønn gugge ved å først knuse hvitløksfeddene i morter med litt havsalt (bruk evt hvitløkspresse) og så tilsette en halv til en potte frisk basilikum som du først har grovhakket. Knus alt grundig i morteren før du tilsetter grovkvernet pepper og sper med olivenolje til blandingen blir smidig, men ikke rennende. Her kan du evt bruke stavmikser.

Smør/gni kyllingfiletene inn med den grønne gugga (gjerne litt i midten også), og pakk filetene inn med baconstrimlene. Bruk tannpirkere (uten smak!) til å feste baconet med om du ikke klarer å få skjøtene til å sitte ordentlig. La kyllingen hvile en times tid før du steker/griller den – først på høy varme på alle sider (et par minutter), og deretter ettersteker du den på lav varme 5-10 minutter

Serveres med ovnsbakte grønnsaker og potetmos med parmesan, evt ovnsstekte potetbåter.