1 kylling
Rempah (krydderpasta av)
1/2 «tommel» ingefær
2 teskjeer hel koriander
2 teskjeer gurkemeie (turmeric)
1/2 teskje spisskummen, (cumin)
2-3 tørre chili (8-10 i originaloppskrift)
4 sjallott løk
1 tomat i biter
1 spiseskje sukker
1/2 spiseskje salt
2 spiseskjeer olje
1 boks kokosmelk
Støt de tørre krydderiene i morteren, nyt den eksotiske duften.
Tilsett grovhakket ingefær og fortsett å støte blandingen.
Hakk løken og støt den i morteren sammen med krydderiene.
Denne massen kalles Rempah og er grunnlaget for smaken.
Kyllingen renskjæres og deles i 2-3 cm store stykker. Fjern det mest av fettet.
Varm oljen i en gryte og fres krydderblandingen (rør så det ikke brenner seg) så smaken riktig kommer frem.
Tilsett litt kokosmelk og la det koke i ett minutt.
Tilsett kjøttet, resten av kokosmelken, salt, sukker og tomat og la det hele småkoke på lav varme til kyllingen er mør.