1 slangeagurk
2 gulerøtter
1 løk
1 rød chili
2 spiseskjeer salt
Marinade
3 hasselnøtter (mandler)
1/2 teskje gurkemeie
2 spiseskjeer olje
4 spiseskjeer eddik
4 spiseskjeer vann
1 spiseskje sukker
Del agurken i 4 i lengderetningen og kutt i 1 cm store biter.
Skrell og del gulerøttene på samme måte.
Bland gulerøtter og agurk med 2-3 spiseskjeer salt og la det stå i en time.
I mellomtiden lages marinaden.
Nøttene støtes sammen med gurkemeie. Tilsett 1 teskje vann slik at massen for konsistens som marsipan.
Varm oljen og fres kryddermassen så den får en gulbrun farge.
Tilsett vann og sukker og eddik.
Etter en time er gulerøtter og agurk klar. Skyll av saltet i et dørslag, skyll godt og la det renne av.
Bland agurk, gulerøtter med grovhakket løk og Chili kuttet i tynne strimler (uten frø) og tilsett marinaden. La det stå kaldt i en halv til hel time.