Ingredienser:
120 g hvetemel (ca 2 dl)
1 1/2 ts bakepulver
160 g (1 3/4 dl) sukker
4 ss olje
2 eggeplommer
3/4 dl appelsinsaft og vann
(saft av 1 appelsin + vann)
revet skall av 1 appelsin
4 eggehviter
1/2 ts salt
Tilberedning:
1. Sikt mel og bakepulver sammen i en bolle.
2. Bland sukker, olje, eggeplommer, appelsinsaft og vann i melet og rør til det er en jevn deig.
3. Ha revet appelsinskall i.
4. Pisk eggehvitene til stivt skum med litt salt.
5. Skjær forsiktig deigen inn i eggehvitene.
6. Hell deigen i en smurt form.
7. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i ca. 30 min.
8. Skjær kaken forsiktig løs fra formen når den er kald.
Kaken kan glaseres med appelsin/melis-glasur.