Ingredienser

Chilensk kyllingmarinade:
saft av 1-2 appelsiner
saft av 1 sitron
2 ts granateplekjerner (kan sløyfes)
1 båt finhakket hvitløk
½ ts tørket oregano
½ ts malt spisskummen
¼ ts malt nellik
¼ ts malt kanel
1 ts salt
¼ ts pepper

Polenta:
5 dl vann
1 dl polenta
½ finhakket rød chilipepper
½ ts salt

Pebre (chilensk saus):
5 ss olivenolje
2 ½ ss hvitvinseddik
4 ss vann
6 ss finhakket koriander
1 hakket sjalottløk
1 ts finhakket rød chilipepper
½ ts finhakket hvitløk
½ ts salt

Tilberedning

Bland alt til marinaden. Skjær kyllingfiletene i lange, brede strimler og legg dem i en plastpose, hell på marinaden og knyt posen. Mariner kjøttet i kjøleskapet i minst 4 timer eller (helst) natten over. Træ kjøttet på spyd og la spydene ligge på grillen i ca. 2-3 minutter på hver side.

Kok opp vann til polentaen, dryss grynene i, tilsett chilipepper og salt og kok grynene i 5 minutter til en fast grøt. Fordel grøten til et ca. 3 cm tykt lag utover et flatt fat og skjær ut sirkler eller snipper. Brun eventuelt polentaen raskt i olje i en stekepanne.

Visp sammen alt til pebren. Anrett kyllingspydene over polentaen, og pynt med granateplekjerner. Hell pebresausen rundt. En salat av appelsin, grapefrukt og ruccola eller frisséesalat, med litt av pebren over, er friskt tilbehør.