2 mellomstore løk
1 fedd hvitløk
olivenolje
2 strøkne teskjeer chilipulver
1 fersk rød chili, uten frø og finhakket
1 toppet teskje malt spisskummin eller knuste kumminfrø
havsalt og nykvernet sort pepper
ca. en halv kilo grytekjøtt eller god kjøttdeig
200 g soltørkede tomater i olje
2 bokser hakkede tomater
½ kanelstang
2 bokser grytebønner, fjern laken
Hakk løk og hvitløk i en kjøkkenmaskin, deretter freser du det i litt olivenolje i en panne eller gryte. Tilsett chilipulver, fersk chili, kummin og litt salt og pepper. Tilsett kjøttdeigen og la det steke til det er blitt brunt. Hakk de soltørkede tomatene i kjøkkenmaskinen med litt olje og hell oppi gryten. Tilsett tomater, kanelstangen, og et glass vann. Smak til med salt og pepper hvis det er behov. La det koke opp, og la det småkoke under lokk i halvannen time. Ha i bønnene en halvtime før det er ferdig, de skal bare varmes opp.
Chili smaker enda bedre hvis du lager den en dag før du skal servere den, (Da får smakene utviklet seg skikkelig), og det er veldig greit hvis du skal ha gjester og ikke har lyst til å være strandet på kjøkkenet. Bare ta den ut av kjøleskapet og varm den opp servfer med masse fersk brød, en bladsalat, og en god dose yoghurt naturell eller guacamole.
Kjempegod oppskrift. Som ovenfor bruker jeg også en paprika i tillegg. Dropper kanelstang. Hvis du liker den sterkere, kjør på med 1-2 chili i tillegg.
Lagde denne til 50 personer på jobben og alle skrøt av denne oppskriften.
Jeg tilsatte litt brent paprika og blandet kjøttdeig og oksekjøtt
Hei. er det mulig å korte ned koketida? Bør jeg isåfall kompensere med noe annet?
Jeg har planer om å lage Chili con Carne til ca 30 personer. Kan jeg bare 8 doble denne oppskriften? (regner med at den er til 4). Noen gode råd når jeg skal lage så mye?