Ingredienser

ca 2 kg oksekjøtt

1 pk eller et nett sjalottløk

Marinade:

1-2 ferske chilipepper

8 ss olje

1 ½ dl rødvin

urtekrydder

salt

pepper

evt. paprikapulver

10 knuste einerbær

Tilberedning

Skjær kjøttet i strimler. Fjern kjernene og finstrimle chilien. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøtt strimlene i marinaden. La det stå minst en time. Rens sjalottløken, men la den være hel. Surr den i litt olje og ha den over i gryten. Brun kjøttet, litt om gangen, og kok ut pannen mellom hver omgang, tøm over i gryten. Rør inn 1 hvitløksost (Tines smørbare 125 gr) med 1 dl fløte og 4 ss tyttebærsyltetøy. Kok alt dette + 5 ss hot salsa. Spe med vann ca 1 ½ liter tilsammen med vannet til utkokingen av pannen (til det dekker kjøttet i gryten). Ha i et sitrongress dersom du får tak i, +1 «bunta»persillekvast og kok dette med i ca 45-60 minutter. Jevn med maizena eller hvetemel utrørt med litt margarin til passe tykk saus. Serveres med pasta eller kokt ris, og gjerne en frisk salat.