Ingredienser

1 rå kylling, ca 1 kg.,

eller 1 kg. kyllingdeler,

eller 4-6 kyllingbryst

1 boks sjampinjonger (185 gr.)

1 ss. margarin

salt, pepper

2 dl. vann

½ terning hønsebuljong,

eller vanlig buljong

1 ts. kinesisk soya

1 dl. kremfløte (eller melk)

2-3 ts. maisenamel

1 dl. sølvløk

(1/2 dl. hakket persille)

Tilberedning

Skjær kyllingen i biter. La soppen renne godt av.

Smelt margarinen i en stekepanne og fres soppen i et par minutter. Legg den over i en gryte.

Brun kyllingbitene i stekepannen til de har fått farge. Legg dem over i gryten.

Kryddre kyllingbitene med salt og pepper. Tilsett 1 dl. vann, buljongterning og soya.

La kyllingene småputre under lokk i ca. 30 minutter.

Bland i fløte (melk) og maisenamelet utrørt i resten av vannet. La gryten koke ytterligere i ca.10 minutter.

Bland i sølvløk (og persille). La sølvløken bli varm og smak til med salt og pepper.

Tips:

Server kyllingretten med ris eller råstekte potetskiver, lett kokte gulrøtter og en salat.