1 rå kylling, ca 1 kg.,
eller 1 kg. kyllingdeler,
eller 4-6 kyllingbryst
1 boks sjampinjonger (185 gr.)
1 ss. margarin
salt, pepper
2 dl. vann
½ terning hønsebuljong,
eller vanlig buljong
1 ts. kinesisk soya
1 dl. kremfløte (eller melk)
2-3 ts. maisenamel
1 dl. sølvløk
(1/2 dl. hakket persille)
Skjær kyllingen i biter. La soppen renne godt av.
Smelt margarinen i en stekepanne og fres soppen i et par minutter. Legg den over i en gryte.
Brun kyllingbitene i stekepannen til de har fått farge. Legg dem over i gryten.
Kryddre kyllingbitene med salt og pepper. Tilsett 1 dl. vann, buljongterning og soya.
La kyllingene småputre under lokk i ca. 30 minutter.
Bland i fløte (melk) og maisenamelet utrørt i resten av vannet. La gryten koke ytterligere i ca.10 minutter.
Bland i sølvløk (og persille). La sølvløken bli varm og smak til med salt og pepper.
Tips:
Server kyllingretten med ris eller råstekte potetskiver, lett kokte gulrøtter og en salat.