Ingredienser

500 g godt modne tomater
1 kg epler
2 løk
2 røde paprikaer
150 g rosiner
150 g brunt sukker
2 1/2 dl eddik 5%
1 1/2 ss salt
1 ts malt ingefær
1/2 kryddermål kajenne

Tilberedning

Skåld og flå tomatene. Skrell løken og eplene. Skjær eplene i fire og skjær ut kjernehuset. Del paprikaen i to og fjern frø og hinner.

Skjær tomatene, løk, epler og paprika i mindre biter. Finhakk alt sammen med rosiner i en food processor. Ha blandingen i en kjele. Tilsett sukker, eddik og salt. Rør til det koker opp og la blandingen småkoke i ca 30 minutter. Rør av og til så det ikke svir i bunnen. Smak til med krydder.

Fyll sausen på flasker eller glass og skru på tett kork eller lokk med det samme. Oppbevar chilisausen kjølig.