Ingredienser:
125 g romtemperert smør eller margarin
¾ dl Sukker
¾ dl Demerarasukker
1 krm salt
1 ts Vaniljesukker
2 egg
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g hakket sjokolade
1 dl hakkede pekan- eller valnøtter
vaniljeis
hakket eller revet sjokolade
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 200°.
2. Rør smør/margarin og de ulike sukkertypene samt saltet lett og luftig. Tilsett ett egg om gangen. Bland bakepulveret, hakket sjokolade og nøtter med melet og tilsett dette i røren.
3. Fordel deigen klattvis på plater som er dekket av bakepapir, ved hjelp av en skje. Sørg for at det er godt med plass mellom klattene ettersom kjeksene flyter ut under stekingen.
4. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøles på rist
5. Legg sammen to og to kjeks med vaniljeis mellom. Rull issidene i hakket eller revet sjokolade. Serveres med én gang.
Porsjoner: 24 stk
Har verdens beste oppskrift på skikkelige amerikanske chocolate chip cookies. Slik du får dem servert i usa. Myke inni.
9 dl hvetemel
4 dl hvitt sukker
4 dl brunt sukker
180 gram margarin
2 ts natron
2 ts vaniljeesens
2 ts salt
2 egg
2 eggeplommer
200 gram sjokolade
bland hvetemel, hvitt sukker og salt. Smelt smøret på lav varme sammen med brunt sukker (rør om jevnlig) og ha i vaniljeessens. tilsett natron sammen med smørblanding når den er romtemperert. Visp sammen egg og eggeplommer. Bland så sammen alt gradvis. Deigen skal være som en pepperkakedeig. Sett deigen kaldt i minst en time. tilsett hakket sjokolade (det er mulig å mikse mellom mørk, lys og hvit) når deigen er avkjølt. Form/rull små runde kaker, ca 3-4 store spiseskjeer = en cookie, legg dem på smurt brett eller bakepapir. Jeg pleier å ha 9 cookies pr brett, da blir det passe avstand. Ha dem i ovnen på 165 grader (ikke varmluft) i 15-16 min, ta dem ut av ovnen og la dem etterheve på brettet i ca 5 min før du legger de på rist. Og der har du skikkelige chocolate chip cookies, som er myke og gode inni. Deigen kan fryses, og cookiene kan fryses. Lykke til 🙂