Ingredienser
1 løk 2 fedd hvitløk 500 g karbonadedeig 100 g sopp 200 g hodekål 2 gulerøtter 1 gl Dolmio 1 boks hermetiske tomater salt, pepper, oregano, basilikum og timian fullkornslasagneplater 2 smør 1/2 dl sammalt hvete (fin) 1/2 l lettmelk 2,5 dl revet ost salt, pepper og malt muskatnøtt etter smak
Tilberedning
Kjøttsaus 1. Finhakk alle grønnsakene, press hvitløksfeddene og riv gulerøttene 2. Brun karbonadedeigen og tilsett grønnsakene 3. Tilsett Dolmio, tomatene og krydder etter smak 4. la småkoke i ca. 10 min Bechamelsaus 1. Smelt smøret i en kjele og visp inn melet 2. Tilsett melken litt av gangen under omrøring. Visp sausen glatt 3. La det småkoke i 5- 10 minutter. Smak til med salt, muskat og pepper 4. ta kjelen av varmen og tilsett 2 dl ost. Rør til osten har smeltet Legg kjøttsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis i en smurt form. Avslutt med bechamel og dryss resten av osten over. Stekes ved 200 g i ca. 30-40 min. Server med frisk, grønn salat.

Om Christinas sunne og barnevennlige lasagne

Christinas sunne og barnevennlige lasagne er en oppskrift som tar sikte på å gi barn en smakfull og næringsrik måltidsopplevelse. Dette er en rett noen familier har begynt å integrere i deres ukentlige middagsplaner på grunn av dens suksess blant barna. Lasagnen er enkel å lage og serverer et balansert kosthold, med nok fiber, protein og vitaminer for å holde de små energiske og sunt.

Istedenfor det tradisjonelle laget av kjøttsaus, består Christinas sunne og barnevennlige lasagne av en rik tomat- og grønnsakssaus. Sauser med tomaer er kjent for å være høye på vitamin C og bidrar sterkt til å styrke immunsystemet. Grønnsakene som er inkludert i sausen, som gulrøtter, brokkoli, og paprika, fremmer god helse grunnet sitt høye innhold av fiber og vitaminer. Hvert av disse elementene tilfører et unikt sett av helsefordeler, og gir en smaksriksubstans som barna elsker.

Et annet distinkt trekk ved Christinas sunne og barnevennlige lasagne er bruken av fullkorns- pasta. I motsetning til vanlig pasta, beholder fullkornspasta det aller meste av kornets næringsstoffer. Det er en utmerket kilde til fiber, noe som er viktig for å opprettholde god fordøyelse og regulere blodsukkernivået. Dette er en ekstra fordel for barn som ofte kan være i svingende humør på grunn av ustabile blodsukkernivåer.

Videre inneholder denne oppskriften en blanding av forskjellige oster, som mozzarella og Parmesan. Ost er kjent for sitt høye innhold av kalsium, noe som er spesielt viktig for barns benhelse. Osten gir en kremet tekstur til lasagnen og en smak som barna ikke kan motstå.

Et annet attraktivt aspekt ved Christinas sunne og barnevennlige lasagne er dets visuelle appell. Den flerfargede grønnsakssausen, laget av fullkornspasta og det gylne laget av ost, gjør den til et visuelt tiltalende måltid. Dette gjør det lettere for barna å spise, siden de ofte spiser med øynene først.

I sin helhet, kombinerer Christinas sunne og barnevennlige lasagne sunne ingredienser med barnevennlige smaker for å skape en velsmakende og næringsrik rett. Denne oppskriften viser hvordan barnemat ikke nødvendigvis trenger å være kjedelig eller usunn. Derimot kan det være like deilig, visuelt tiltalende og næringsrikt som enhver annen rett.