Ingredienser

1 løk
2 fedd hvitløk
500 g karbonadedeig
100 g sopp
200 g hodekål
2 gulerøtter
1 gl Dolmio
1 boks hermetiske tomater
salt, pepper, oregano, basilikum og timian
fullkornslasagneplater
2 smør
1/2 dl sammalt hvete (fin)
1/2 l lettmelk
2,5 dl revet ost
salt, pepper og malt muskatnøtt etter smak

Tilberedning

Kjøttsaus
1. Finhakk alle grønnsakene, press hvitløksfeddene og riv gulerøttene
2. Brun karbonadedeigen og tilsett grønnsakene
3. Tilsett Dolmio, tomatene og krydder etter smak
4. la småkoke i ca. 10 min

Bechamelsaus
1. Smelt smøret i en kjele og visp inn melet
2. Tilsett melken litt av gangen under omrøring. Visp sausen glatt
3. La det småkoke i 5- 10 minutter. Smak til med salt, muskat og pepper
4. ta kjelen av varmen og tilsett 2 dl ost. Rør til osten har smeltet

Legg kjøttsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis i en smurt form. Avslutt med bechamel og dryss resten av osten over.
Stekes ved 200 g i ca. 30-40 min.
Server med frisk, grønn salat.