Ingredienser

400 gr. kikerter, lagt i bløt dagen før
500 gr. oksekjøtt (bringe)
1 helt brystparti av høne, med bein
1 stykke ben fra spekeskinke/ 2 okseknoker
1 stykke spekeskinke (ca. 100gr.)
1 chorizo
1 liten løk
1 kål (ca. 1 kg.)
6 middels store poteter
Ca. en neve tynne spaghetti (fideos) per person
salt
Tilføy gjerne rotgrønnsaker etter smak og dagens markedsutvalg (2 gulrøtter, 2 neper), eller purreløk (2 små). Kjøttmenden og utvalget kan reguleres etter egne ønsker. Vil du ha en mektigere opplevelse, ta i tillegg til de nevnte kjøttingrediensene 100 gr. griseflesk eller bacon (tocino, eller panceta, bacon), og 1 løkblodpølse (morcilla de cebolla).

Tilberedning

1) Legg kikertene i bløt over natten
2) Legg oksekjøttet, de vaskede beina, skinkebiten, og bacon/fleskestykket i en stor kjele med lokk og ca. 3 liter vann
3) Skum av når det begynner å koke. Sil vannet av kikertene, og legg dem i gryta. Når det koker igjen, sett varmen på middels, og skum av regelmessig. Det skal koke rundt 1 time.
4) Skrell og skjær poteter, gulrøtter og andre grønnsaker i biter
5) Vask kålen, ta vekk de grønne bladene, stammen, og del kålen i fire biter
6) Når 1 time er gått, kan du legge hønebrystet, løk, og resten av grønnsakene i gryta, unntatt potetene. La de koke ca. 1 time til.
7) Legg i poteter, salt (ca. 2 ss), chorizo og morcilla. La det småkoke i ca. ½ time.
Serveringsmåte:
Suppe: Sil av kraften i en annen kjele, og kok det tynne pastaen i den. Server, gjerne med sølvløk til
Hovedrett: Det skårede kjøttet og kjøttproduktene, legges på et fat, og grønnsakene i et annet.