Ingredienser:
1 rå kylling, ca 1 kg
100 g sideflesk
litt salt og pepper
10-12 sjalottløk
1 ss tomatpure
ca 150 g champignoner, helst ferske
1/2 ts sukker
Jevning:
Melbolle laget av 1 ss mykt smør og 1 ss hvetemel rørt godt sammen.
Marinade
1/2 flaske rødvin
1 gulrot, delt i biter
1/2 rotselleri, delt i biter
1 ts tørket timian eller 1 ss frisk timian
2 fedd hvitløk, delt i biter
1 laurbærblad
Tilbehør
Poteter eller ris, godt brød og evt en grønn salat
Tilberedning:
Vask kyllingen godt i kaldt rennende vann, og tørk den godt med kjøkkenpapir. Del kyllingen i passende serveringsstykker (med ben).
Lag marinaden. Bland alle ingredienser til marinaden. Legg kyllingbitene i marinaden, og la de ligge i kjøleskap natten over, eller evt. 4-5 timer på kjøkkenbenken.
Skjær sideflesket i terninger, og brun flesket i en panne. Ta opp flesket. Tørk de marinerte kyllingbitene litt (gjem marinaden og de andre ingrediensene!), og stek dem litt i fettet fra flesket. Ha kylling og flesk over i en kasserolle, gjerne teflonbelagt. (Ikke bruk jerngryte her, kan gi uønsket smak og misfarge retten.) Stek renset hel charlottløk litt. Hell marinaden over kylling og flesk, tilsett litt salt, pepper, stekt charlottløk og tomatpure. Kok opp, demp varmen og la retten så _trekke_ ca. ca 30 minutter.
Jevn med melbollen som røres inn. Brun champignon delt i 4, og la soppen trekke med de siste 10 minuttene, til kyllingen er mør. Smak til med salt, pepper, timian og 1/2 ts sukker.