Ingredienser:
Pr. person beregnes:
150-250 gram kjøttdeig
1/2 stang selleri
1/2 liten løk
1/2 ss tomatpure
Ca 1 ss melk
Litt havregryn
Pepper
Grillkrydder
Ketchup
Tilberedning:
Sett ovnen på 180 grader.
Finhakk selleri og løk. Ha den inn i bollen med kjøttdeigen. Tilsett tomatpure og melk, og ha i noe havregryn, pepper og barbecue-krydder. Krydderblandingen inneholder salt, det samme gjør kjøttdeigen og tomatpureen, så det blir salt nok for de fleste tror jeg.
Bland alt sammen (bruk gjerne hendene) og lag en litt avlang kule. Tenk på en rugbyball. Legg meatloafen i en ildfast form. Ha noe ketchup oppå. Stek i ovnen i ca. en time – en veldig stor loaf kommer til å trenge mer tid. Når det er omtrent ti minutter igjen av steketiden, ta den ut og dryss noe stekt loek der hvor du har ketchupen, og så sett den inn i ovnen igjen.
Kan varieres i det uendelige, avhengig av hva du ha i kjøleskapet.
Jeg liker å servere hjemmelaget potetstappe, en grønn salat og brekkbønner til. De minste liker ofte litt ekstra ketchup på loafen.