Ingredienser
DEIG 125 gram smør 3 dl hvetemel 2 1/2 ss kaldt vann FYLL 1 boks corned beef 1 stor løk 4-5 mellomstore poteter 1 egg smør
Tilberedning
1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt. 2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time. 3. Skrell potetene og kok til de er møre. 4. Skrell og hakk løken. Ha corned beefen i en bolle og mos den sammen med løken. 5. Ha noen av de kokte potetene sammen med løk og corned beef og mos det sammen. Ha i resten av potetene og bland dem inn. Ikke mos dem helt. Det skal være noen biter tilbake i fyllet. 6. Kle paiformen med 2/3 av deigen og stek i 15 minuter ved 200 grader. 7. Ha i fyllet og dekk med resten av den utkjevlede deigen. Forsegl langs kantene. 8. Pensle paien med lettpisket egg, stikk noen hull i toppen og stek i ca. 20-25 minutter til den er gyllenbrun på toppen. 9. Spises kald eller varm.

Mer om Corned beef pie

Corned beef pie eller kornet biffpai på norsk, er en engelsk rett som er meget populær ikke bare i Storbritannia, men også i andre deler av verden. Den får navnet sitt fra måten biffen blir konservert på, nemlig gjennom å bli «kornet», det vil si langsomt kokt i en lake av salt og krydder, som gir biffen et særpreg. Kornet biffpai utmerker seg med sin rike, salte smak og det saftige, mettede kjøttet det gir. Dessuten har den en sprø, smørbakt skorpe som setter prikken over i-en.

Kornet biffpai starter ofte med en god del grønnsaker for å få balanse i smaken. Tradisjonelle ingredienser kan være løk, gulrøtter, selleri, hvitløk og poteter. I tillegg benyttes det ofte hvitvin eller eplecider for å lage en rik base for smakene å utvikle seg i. Biffen kokes langsomt til den blir så mør at den kan trekkes fra hverandre med en gaffel. Etter at skorpen er laget, fylles paien med kjøtt og grønnsaker og deretter bakes den i ovnen til den er gyllenbrun.

Paien er svært enkel å lage og kan tilpasses etter eget ønske. Den er like god servert varm som kald, noe som gjør den til et utmerket alternativ for pikniker og som en del av en buffet. I tillegg kan den fryses og varmes opp igjen senere, noe som gjør den til et praktisk alternativ for matlaging i forveien.

Selv om kornet biffpai er mest kjent i engelsktalende land, har den også funnet veien til mange andre kjøkkener rundt om i verden. For eksempel blir det ofte laget en variant i Mellom-Amerika der biffen erstattes med svinekjøtt, og paien får en litt søtere vri med tillegg av ananas og chipotle chili.

Til tross for at kornet biffpai har en solid plass i mange hjemmekjøkken, er det også en del av mange tradisjonelle festmenyer. Det er ikke uten grunn at denne retten blir sett på som en klassiker. Den kombinerer den saftige og mettede smaken av kornet biff med en deilig sprø skorpe og er noe de fleste kan nyte.

Så uansett om du er en fan av kornet biffpai fra før eller du er nysgjerrig på å prøve noe nytt, kan du være sikker på at denne retten vil tilfredsstille din trang til noe mettende og velsmakende. Gjør plass til kornet biffpai på matbordet ditt; du vil ikke angre!.