DEIG
125 gram smør
3 dl hvetemel
2 1/2 ss kaldt vann
FYLL
1 boks corned beef
1 stor løk
4-5 mellomstore poteter
1 egg
smør
1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.
2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.
3. Skrell potetene og kok til de er møre.
4. Skrell og hakk løken. Ha corned beefen i en bolle og mos den sammen med løken.
5. Ha noen av de kokte potetene sammen med løk og corned beef og mos det sammen. Ha i resten av potetene og bland dem inn. Ikke mos dem helt. Det skal være noen biter tilbake i fyllet.
6. Kle paiformen med 2/3 av deigen og stek i 15 minuter ved 200 grader.
7. Ha i fyllet og dekk med resten av den utkjevlede deigen. Forsegl langs kantene.
8. Pensle paien med lettpisket egg, stikk noen hull i toppen og stek i ca. 20-25 minutter til den er gyllenbrun på toppen.
9. Spises kald eller varm.