Creme Saint-Germain

Ingredienser
250 g dypfryste erter 1 liten løk, fint revet 6 dl vann 1 grønnsaksbuljongterning 1 ts tørket salvie 2 ss smør eller margarin 2 ss hvetemel 1/2 dl husholdningsfløte salt pepper 1/2 dl kremfløte 1-2 dl musserende hvitvin
Tilberedning
Kok erter og revet løk i vannet med buljongterning og salvie i ca 3 minutter. Mos erter og løk eller kjør det i en hurtigmikser. Ha alt i en kjele og kok opp suppen. Arbeid sammen smør og mel, og strø blandingen i den kokende suppen. Visp slik at den blir jevn og tykk. Tilsett husholdningsfløten. Smak til med salt og pepper. Visp kremfløten som skal brukes til pynt. Tilsett vinen like før servering. Server suppen i varme tallerkener med en kremklatt i midten.

Mer om Creme Saint-Germain

Crème Saint-Germain, også kjent som Aspargesterrine, er en klassisk fransk rett laget fra aspargespuré kombinert med fløte, egg og krydder for å skape en silkeaktig og rik terrine. Hvert steg i forberedelsen legger til en ny dimensjon av smak i denne dekadente produkt, hvilke er en feiring av aspargesens delikate og særegne smak.

Crème Saint-Germain er en suppe laget av moden grønn ert, en av de eldste grønnsakene dyrket av mennesker. Oppkalt etter grev Saint Germain, som serverte som marineminister under Louis XVI, denne suppen er en kremet kombinasjon av søte grønne erter og rik fløte. Tilberedningen kan variere fra region til region i Frankrike, men den grunnleggende metoden forblir den samme.

Crème Saint-Germain er også kjent for sin lunheten. Det er en komfortsuppe som ofte serveres om vinteren for å holde varmen. Den kan serveres med ferskbaguett eller croissant for et ultimat fransk måltid. Server det også med et glass tørt hvitt vin for å komplimentere supperens rikdom.

Opprinnelig når Crème Saint-Germain skulle lages, ble ertene først skrellet og deretter kokt. Så ble de presset gjennom en sil for å fjerne skallene og få en fin puré. I dag, for å spare tid, kan mange lage suppen med frosne erter, selv om de ferske fortsatt er foretrukket for deres overlegne smak.

Crème Saint-Germain kan bety forskjellige ting i forskjellige deler av verden. I Belgia er Creme Saint-Germain en suppe laget med knuste erter, grønne løk og selleri. I USA, er det en tykk saus laget med tunge fløte, hvitvin, løk, hvitløk, og persille servert over pasta.

Uansett oppskrift, Crème Saint-Germain er en naturlig del av det franske kjøkken. Med sin delikate, rike kvalitet og sin evne til å være både overbærende og komfortabel, fortsetter denne suppen å være en favoritt blant både franske og internasjonale matelskere. Den er en perfekt start på et måltid, eller enda bedre, hovedretten på en rolig vinterkveld.

Legg igjen en kommentar