1 boks blåskjell i vann, ca 425 g
2 skiver salt sideflesk
1 løk
3 dl melk
1 dl vann
4 poteter
1 ts timian
1 dl fløte
salt
pepper
2 ss hakket persille
1 ss smør
La blåskjellene renne av. Spar kraften og skjær blåskjellene i små terninger. Skjær flesket i små terninger og hakk løken.
Ha flesket i en gryte og la det frese til det begynner å få farge. Tilsett løken og la den frese med noen minutter uten å bli brun.
Tilsett blåskjellkraft, vann og melk. La det koke opp.
Skrell potetene og skjær dem i små terninger som du legger i gryten. Tilsett timian. La suppen småkoke under lokk i ca 15 minutter til potetene begynner å bli moset.
Tilsett fløten og blåskjellene og varm hurtig opp suppen. Smak til med salt og pepper.
Rør inn en klatt smør og persille rett før suppen skal serveres.