Ingredienser

1 kg lammekjøtt
1 kg tomater
1 squash
1 gulrot
1 sellerikvist
1 løk
1 knippe fersk kriander
1 knippe fersk mint
1 dl havregryn
1 dl tomatpuré
1 tsk paprikapulver
½ dl matolje
2 ss smør
salt
pepper

Tilberedning

Skrell og skjær opp gulrot, selleri, squash og løk i små biter. Skyll og hakk koriander og mint. Skjær kjøttet i små biter. Varm opp oljen og smøret i en stor gryte og fres kjøttet, tilsett deretter grønnsakene. Tilsett salt og pepper. Ta opp i halvparten av mengden med hakket koriander. Bland tomatpureen med 2,5 dl vann og hell det i gryten. Legg lokk på gryten og la det koke ca 1 time.

Skrell tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann. Fjern frøene, hakk tomatene i en kjøkkenmaskin. Hell dette i gryten sammen med 1,5 liter vann. La det koke opp.

Hell i hvetegryn (blé concassé) og la det koke i ytterligere 15 minutter. Strø over resten av urtene.