Ingredienser:

4 gulost skiver
8 skiver loffbrød
4 skiver kokt skinke
litt smør
100 g revet ost

Tilberedning:

Sett ovn på grill på 200 grader.
Smør brødene.
Legg en skinke skive og en ostskive mellom 2 brødskriver.
Legg sandwichene over på et bakepapir på et stekebrett.
Legg revet ost opp på sandwichene.
Ha det inn i ovnen til osten blir smeltet og gyllen.

Croque monsieur er ekstra godt med en frisk salat med god vinaigrette.

Her er oppskriften til vinaigrette :
1 ss sennep
5 til 10 dråper balsamicoeddik Condimento Balsamico 8 år
0,3 dl olivenolje Fruité Vert Castelines
salt
pepper
hvitløk

Pisk sennepen sammen med eddiken.
Pisk inn oljen forsiktig, litt etter litt.
Smak til med salt, pepper og finhakket hvitløk.

Croque monsieur ble sannsynligvis lagd for første gang i 1910 i en kafé i Paris.

Opprinnelsen til navnet er forsatt ukjent.

Porsjoner:
4 sandwich