Det er ikke alltid like lett å ha en barnebursdag, og maten er bare én av mange ting som må ordnes. Det er heller ikke like lett å lage mat som flere titalls barn skal like, men det er likevel noen retter som alltids slår an. Husk at når du inviterer barn i barnebursdagen så er det en god sjanse for at noen av dem har diverse allergier, ikke spiser kjøtt fra spesielle dyr eller bare er kresne, så det kan uansett lønne seg å ha et alternativ til hovedrettene.

Den aller mest klassiske barnebursdagsretten er selvfølgelig pølse i brød. Dette er ekstremt enkelt, og de aller fleste barn liker det. Det er så enkelt som at man fyller opp den største kjelen mat har tilgjengelig med vann, og koker det opp. Når vannet koker fjerner du kjelen fra platen og legger i nok pølser til å mate hele festen. Deretter lar du de hvile i noen minutter før du setter kjelen på bordet og finner frem pølsebrød. Da kan du la barna ta pølsene selv, for da sparer du mye tid og krefter. Sett også ut ketsjup, sennep og sprøstekt løk, så blir de aller fleste fornøyde. Ettersom det er noen som ikke spiser pølser som er laget av griser så kan man kjøpe med noen pakker med kyllingpølser. Som siderett kan man lage opp noe så enkelt som potetmos eller pommes frites. Begge delene er enkle å lage i store porsjoner, og ganske billige.

Dersom du vil prøve noe annet enn den klassiske pølseretten kan du bake noe som for eksempel pizzasnurrer og andre snurrer. Dette tar jo en del lengre tid, men kan gjøres noen dager i forveien og varmes opp når bursdagen er i gang. Ettersom mange barn er veldig kresne kan man lage mange forskjellige snurrer med blant annet pizzafyll, skinke, kylling eller pølsebiter. Egentlig kan man bruke det aller meste i snurrene, så vær kreativ. Husk å sjekke opp allergier hos gjestene, og eventuelt om noen er vegetarianere eller lignende på forhånd!

Hvis du ikke er redd for litt søl kan det også være kult med taco i barnebursdagene. Dette egner seg kanskje best dersom det ikke er så veldig mange, da det fort kan bli litt grisete. Det er også noen ting man bør ha i bakhodet dersom man serverer taco i barnebursdagen. Først og fremst bør man unngå å krydre tacokjøttet like mye som man kanskje ofte gjør. De som vil ha sterke taco får heller ta litt ekstra tacosaus på, slik at de som ikke er glad i sterk mat kan slippe å lide seg gjennom måltidet. Ellers er det viktig med mye variasjon av både grønnsaker og annet tilbehør. Selv om man selv ikke bruker ting som ost, løk eller eple så er det noen som liker det, så kjøp inn litt forskjellige saker.

Et annet alternativ til barneselskapsmat er å ha en del forskjellige retter hvor barna selv kan forsyne seg med det de ønsker. Det blir garantert en slager! Fyll på skåler med retter som spagetti, nuggets, pommes frites, potetmos, pannekaker, pølser og lignende, så finner alle noe de liker. Dette er jo en del mer jobb enn å lage én enkelt rett, men fordelen er at alle kommer til å finne noe de er fornøyde med.