Ingredienser

Fikenpure
4 ferske fikener
(eller 3 pærer )
1 sjalottløk
4 ss portvin
1 ts sukker
salt
pepper

Gulrot og karribuljong
4 gulrøtter
1/2 purre
100 g knollselleri
2 sjalottløk
2 laurbærblad
1 ts hel sort pepper
1 kvast timian
3/4 ts karve
1 ss karripulver
(eller karripasta )
2 dl hvitvin
8 dl vann

Tilberedning

Del fikenene i 4 og skrap ut fruktkjøttet.
Fres finkuttet sjalottløk blank i en panne med litt olivenolje, legg i resten av ingrediensene

La det koke til noe av væsken har fordampet, og purér med stavmikser.

Smak til med salt og pepper.

Rens og skjær opp grønnsakene, fres dem i litt olivenolje sammen med krydder og urter.

Hell i hvitvin og kok den inn til den er nesten borte, hell på vann og la buljongen trekke i 45 min. Siles gjennom klede. Og vips så er den ferdig.

Smak til med salt og pepper.

Stenk litt god olivenolje over, da blir det fin og blank. Det smaker også godt.
Rens fisken og skjær den i ønskede serveringsstykker.
Legg fikenpuréen på toppen, salte og pepre.
Damp den i en kjele med litt vann og litt hvitvin 8 – 10 minutter, etter tykkelse.
Ta opp med hullsleiv.
Som pynt i buljongen har vi brukt små gulrøtter og bondebønner.