1 1/2 svinekam
3 ts grovt salt
5 dl vann
1-2 ss finhakkede friske urter eller 1-2 ts tørkede urter
Skjær svoren opp i tynne striper på tvers av svinekammen. Riss helt ned til kjøttet, med ca. 1/2 cm mellomrom.
Dryss svoren med grovt salt. Pass på at det kommer salt ned mellom hver svor.
Legg svinekammen på en rist i langpanna. Hell på kokende vann og tilsett 1-2 ss finhakkede urter som skal være med på å gi sausen god smak. Her kan du bruke persille, timian, basilikum o.l. Sett svinekammen inn i stekeovnen på 200 C. La svinekammen steke i ca. 1 1/2 time. Bruk evnt. et steketermometer. Når det viser 70 C er svinekammen ferdig. Om ikke all svoren er sprø kan man øke steketempraturen til 250 C eller bruke ovnens grill.
La kammen hvile i 20 minutter uten å dekke til. Da vil temperaturen øke til ca 75 C og svinekammen blir saftig og god.
Server svinekammen med nykokte poteter, fylte løk, skivede sjampinjonger og eplebåter som surres lett i pannen og sjysaus.
Dette er IKKE ribbenstek, men flæskesteg.
https://www.google.no/search?q=fl%C3%A6skesteg&biw=1366&bih=667&tbm=isch&imgil=p7M54CwXhY82yM%253A%253Bz43DQwUTsfS5KM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.voresmad.dk%25252FGuides%25252FMadlavning%25252FLav_perfekt_flaeskesteg.aspx&source=iu&pf=m&fir=p7M54CwXhY82yM%253A%252Cz43DQwUTsfS5KM%252C_&usg=__LQWTDUJoNuGHrA-YOwctccq3V5o%3D&ved=0ahUKEwiSiP2T0uLJAhXi33IKHRKYAYgQyjcIJA&ei=cohyVpKHB-K_ywOSsIbACA#imgrc=p7M54CwXhY82yM%3A&usg=__LQWTDUJoNuGHrA-YOwctccq3V5o%3D
Ribbenstek er tynnribbe eller sideflesk.