250 g kaldt vann
50 g gjær
125 g egg (med skall)
25 g sukker
4 g salt
600 g hvetemel
500 g kaldt smør, usaltet
FYLL:
brigebær
fløtekrem
vann
melis
kakao
Bland alle ingredienser bortsett fra smøret. Sett deigen i kjøleskapet i 5 minutter.
Kjevle ut deigen. Skjær smøret i skiver og dytt forsiktig ned i deigen. Brett deigkantene over smøret og kjevl ut til et rektangel.
Brett den ene kortsiden, 2/3, inn på deigen, den andre over, slik at du får tre lag.
Kjevl ut igjen til et nytt rektangel. Gjenta 3-5 ganger til. Kjevl til slutt ut til en 4 mm tykk lefse.
Skjær ut firkanter på 9 x 9 cm. Ta tak i de fire hjørnene og klem sammen på midten til en tut. Snu bollen med tuten ned. La stå til heving ca 1 time på lunt sted med klede over.
Stek ved 220 C i ca 10 minutter. Avkjøl.
Del bollene i to og ha i fyllet. 1 ts bringebær smøres over bollebunnen. Visp krem og ha i midten. Lag glasur av vann, melis og kakao.