1 dl brødrasp
1 dl vann
2 dl fløte
400 g kjøttdeig
1 1/2 ts salt
2 krm hvit pepper
1 egg
6 dl buljong
KARRISAUS:
2 ss smør eller margarin
2 ts karri
3 ss hvetemel
4 dl kokekraft
1 dl husholdningsfløte
1 krm hvit pepper
salt
La brødraspet trekke i vann og fløte i ca 10 minutter. Bland deretter kjøtt, salt og pepper. Tilsett egget og arbeid farsen smidig. Form den til jevne boller.
Kok opp buljongen. Legg halvdelen av kjøttbollene i kjelen og la dem småkoke i 6-8 minutter. Gjør deretter det samme med resten av kjøttbollene. Ta vare på kraften.
Smelt smøret til sausen i en kjele. Tilsett karri og la det frese i 2-3 minutter. Rør inn melet og spe med kokekraften. La sausen småkoke i 5 minutter.
Tilsett fløten og smak til med pepper, salt og eventuelt mer karri.
Legg frikadellene i sausen og la dem bli gjennomvarme før servering.