Danske pølsevogner er for en institusjon å regne i Danmark, for mens man i Norge må svippe innom bensinstasjonen for å få seg en pølse med lompe, har så godt som alle danske byer med respekt for seg selv en pølsevogn, ofte med et utvalg selv velutstyrte kafeteriaer bare kan se langt etter. For ikke bare kan man få pølser i alle mulige varianter der, det finnes også hamburgere i alle størrelser og variasjoner, flere typer kebab, middagsretter som kjøttkaker og panert fisk. Ja, til og med ribbestek er det mulig å få. Hele året rundt. I hamburgerbrød med rødkål, sylteagurker og grovt salt på. En delikatesse som oftest serveres med kakaomelk til. Kald om sommeren, varm om vinteren.
Gjennom årene er pølsevogna blitt et kjærkomment samlingsted for danskene, og det er ofte her de møtes for å få med seg siste nytt fra nærmiljøet. Pølsemannen (eller damen) vet som regel alt som skjer i bygda, og flere av disse har gjennom tidene opparbeidet seg legendestatus.
Ikke alle pølsevognene er like behagelige, da enkelte av dem er nettopp som navnet tilsier, en vogn man selger pølser fra. I mange byer er pølsevognene mobile, og settes ut om morgenen og tas inn igjen om kvelden. Iblant flyttes de også rundt på dagtid, litt ettersom hvor kundekretsen befinner seg. Mange tar lunsjen i pølsevognen, og det er ikke så rent sjelden man ser både direktører og visegutter i samme firma hygge seg med en prat over en øl og en hotdog nede på gaten.