De aller fleste hjem har vel en eller annen form for brødrister stående på kjøkkenet hjemme, og den som er mest vanlig å finne på de norske kjøkkenbenkene er nok den tradisjonelle oppreiste typen med plass til to skiver brød som følgelig grilles på begge sider samtidig. Gjerne med en eller annen form for tidsstyring, slik at brødet blir akkurat som ønsket og ”spretter ut” når det er ferdig.

Selv om denne typen er svært så praktisk til brødskiver, har den helt klart sine bruksmessige begrensninger, og egner seg til svært lite annet enn tiltenkt. For eksempel er det vanskelig å riste rundstykker og boller på den, og da er det fint med en flat brødrister av den typen man legger det man ønsker å riste oppå.

Ulempen med de flate brødristerne er at de stort sett bare rister en side om gangen, men fordelene er desto større. Blant annet er de kjempefine å riste litt større ting som boller, rundstykker og pølsebrød på, og de kan brukes til en mengde andre ting også.  Den er for eksempel ypperlig til pizzarester, da disse  varmes hurtig og greit på en slik rister, samtidig som de får en fin og sprø skorpe man ofte ikke får i hverken mikrobølgeovn eller varmeovn, uten at også fyllet blir tørt.

Dessuten er den perfekt til å varme opp ostesmørbrød igjen, da man ikke alltid ønsker at osten skal smelte mer enn opprinnelig tiltenkt, bare varmes forsiktig. Bruker man aluminiumsfolie er det nesten kun fantasien som setter grenser for hva som kan varmes, og alt fra pølser og hamburgere til fisk kan varmes opp igjen, både hurtig og effektivt, uten at man behøver å skru på ovnen.