Ingredienser:
Deig
250 g siktet hvetemel
klype salt
50 g knuste mandler
85 g melis
175 g usaltet kaldt smør, i terninger
1 stor eggeplomme
1 ts iskaldt vann

Fyll
500 g kirsebær, steinfrie
skoldede mandler, delt på langs, til å fylle i kirsebærene
2 ts maismel
1–2 ss sukker etter smak

Fremgangsmåte:
Deig: Bland mel, salt, malte mandler og melis i en foodprocessor. Tilsett smøret og kjør til det smuler seg. Bland forsiktig i eggeplommen og vannet slik at det blir en deig.
Hvis det er for lite væske, ha i ørlite iskaldt vann. Legg deigen i plast og avkjøl. Stikk mandler i bærene og bland i sammen med maismel og sukker. Del deigen i to, den ene litt
mindre enn den andre. Rull ut den minste deigen på en lett melet overflate og ha den over i en form. Pass på at deigen går over kanten på formen. (Denne deigen er ikke enkel å arbeide med, løsningen kan være å trykke den ut i formen.) Ha i fyllet. Pensle toppen på
kanten med kaldt vann og kjevle ut den andre deigen. Hvis det er vanskelig å få den
opp kan du prøve å rulle den rundt kjevlen for så å rulle den ut igjen over paiformen. For å lukke paien, klemmer du rundt kantene med tommelen eller den flate siden på en kniv.
Fjern overflødig deig ved å dytte den rundt kanten slik at paien ikke krymper for mye. Lag et lite hull i midten av deigen slik at damp kan forsvinne ut. Stek i ovn på 200° i 20 minutter. Sett ned varmen til 180° og bak i 10 minutter til, eller til deigen er gyllen. Server paien varm eller romtemperert. Dryss over sukker.